Наша прича почиње 2017. године, када су се тројица пријатеља одлучила да Београду понуде пекарске производе врхунског квалитета. Након вишегодишњег путовања по Европи, одушевљења енглеским пекарством, обуке у традиционалном шведском пекарству и увиђања потребе за очувањем занатског пекарства српске културе, наше знање и умеће отелотворили су се у ЗАНАТ.
Од свог оснивања ЗАНАТ има једну мисију- да промовише модерно занатско пекарство! У свом раду ослањамо се како на српску традицију, тако и на традиције других народа врсних у пекарском занату (Швеђане и Енглезе). Оно што је добро треба неговати! То ,,добро” подразумева ручно мешење хлебова и теста за друге пекарске производе, процес дуге ферментације основе за хлеб (кисело тесто) и неизмерну љубав према пекарском занату! Љубав према пекарству додаје ноту уметности и слободе нашем раду. Спој уметности и укуса, модерног и традиционалог, једном речју- ЗАНАТ!
За четири године постојања имали смо част да своје умеће припреме занатских производа прикажемо на базарима, хуманитарним акцијама и манифестацијама, али и гостима кафетерија, ресторана и хотела са којима и данас сарађујемо. Корен ЗАНАТА је пријатељство и зато је оно једна од вредности које негујемо!
Сваког дана, на три локације, наши продавци дочекаће вас са осмехом- онако како ћете ви изаћи из наше пекаре. Доживите модерно занатско пекарство уз ЗАНАТ!